Arhiv: Inovacije v SAŠA regiji ostajajo na visokem kakovostnem nivoju

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je 17. zapored podelila priznanja najboljšim inovacijskim predlogom, ki so bili prijavljeni na tokratni razpis na območju SAŠA regije. Podeljena so bila 4 zlata, 7 srebrnih in dve bronasti priznanji, tri najbolje ocenjene inovacije pa napredujejo na nacionalno ocenjevanje v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Kako do gospodarske regije Alpe-Jadran

V Goriških brdih so se v organizaciji Slovenske gospodarske zveze (SGZ) iz Celovca, Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Občine Brda sestali predstavniki gospodarskih organizacij iz Avstrije, Slovenije in Italije, ki se povezujejo v alpsko-jadranskem prostoru in pomagajo slovenskim podjetjem pri vstopu na tuje trge.

Arhiv: Gospodarstvo SAŠA regije lani z visoko izgubo

Lani je na območju Šaleške in Zgornje Savinjske doline poslovalo 1.093 gospodarskih družb, ki so poslovno leto 2015 zaključile z neto čisto izgubo v višini 502 milijona evrov. Podatke iz letnih poročil za leto 2015 je AJPES-u predložilo tudi 1.594 samostojnih podjetnikov, ki so kot celota ugotovili neto podjetnikov dohodek v znesku 9.838 tisoč evrov.

Arhiv: 2. poslovni forum gospodarstvenikov in podjetnikov občine Tešanj in SAŠA regije

10. in 11. maja je v organizaciji Občine Šoštanj potekal 2. poslovni forum gospodarstvenikov in podjetnikov občine Tešanj (BIH) in SAŠA regije. Prvi dan je bil namenjen predstavitvi gospodarstva obeh strani in B2B srečanjem predstavnikov posameznih podjetij, drugi dan pa so potekali obiski v posameznih podjetjih in ogledi znamenitosti v občini Šoštanj.

Arhiv: Inovacije ocenjene, sledi slavnostna podelitev priznanj

Komisija za ocenjevanje inovacij v SAŠA regiji, ki jo je na zadnji seji imenoval upravni odbor SŠGZ, je sklenila svoje delo. Priznanja inovatorjem bodo slavnostno podeljena v četrtek, 26. maja.

Arhiv: Petra Pleterski predsednica sekcije računovodskih servisov še en mandat

V mesecu maju se izteče mandat sedanjemu vodstvu sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ, zato so člani sekcije na aprilski seji sprejeli sklep, da se na majski seji izvedejo volitve novega vodstva za mandatno obdobje 2016-2021.

Arhiv: Predstavitev SAŠA inkubatorja na seji sekcije računovodskih servisov

Na majski seji sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ je prokuristka SAŠA inkubatorja mag. Biljana Škarja predstavila poslanstvo in dejavnost regijskega inkubatorja, ki pokriva območje Savinjsko-šaleške regije.

Arhiv: Zahtevamo pravično delitev sadov gospodarske rasti

Predstavniki gospodarstva nismo zadovoljni z vsebino predloga davčnega prestrukturiranja, saj ne predvideva niti najmanjšega znižanja javne porabe, čeprav bi, denimo, prihranek v višini 100 milijonov evrov pomenil le 0,6 odstotka slovenske javne porabe. Gospodarstvo bo dodatno obremenjeno, učinke pri neto plačah pa lahko že kmalu izničijo druge dajatve.

Arhiv: Nagradili bomo najboljše ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu

V okviru projekta »Vseslovenska kampanja za osveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu« želimo izpostaviti in nagraditi najboljše ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu tako na regionalnem kakor na nacionalnem nivoju.

Arhiv: Skupščina SŠGZ potrdila poročilo za leto 2015 in sprejela program za leto 2016

Skupščina SŠGZ je na rednem letnem zasedanju potrdila poročilo o delu za minulo leto, ki ga je predhodno obravnaval in potrdil že upravni odbor zbornice, na vsebino poročila pa ni imel nobenih pripomb niti nadzorni odbor SŠGZ. Skupščina je sprejela tudi program dela za leto 2016, ki pa bo v dopolnjeni verziji znova predmet razprave na naslednji seji upravnega odbora, saj je bilo v razpravi podanih kar nekaj predlogov za nove dogodke in aktivnosti v tekočem letu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.