Arhiv: Plastika Skaza tretjič zapored savinjsko-zasavska gazela

Družba Dnevnik je v Celju razglasila petega finalista v izboru Slovenska gazela 2016. Gazela savinjsko-zasavske regije je tretjič zapored velenjsko podjetje Plastika Skaza d.o.o., med tri nominirance pa se je uvrstila še ena članica SŠGZ iz Velenja - družba Mega M d.o.o.

Arhiv: Najpogostejše napake, ki jih FURS ugotavlja pri davčnih zavezancih

Sekcija računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici je organizirala srečanje s predstavniki Finančnega urada Velenje, na katerem so slednji predstavili najpogostejše napake, ki jih ugotavljajo pri zavezancih pri izvajanju kontrole in procesiranju davčnih obračunov.

Arhiv: Osnutek zakona o vrednotenju nepremičnin brez bistvenih elementov za določitev vrednosti

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije, Inženirska zbornica Slovenije in Slovensko nepremičninsko združenje – FIABCI, so oblikovale skupna stališča in predloge k osnutku zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki je v javni obravnavi. Več ...

Arhiv: Trikrat zlato za inovatorje iz SAŠA regije

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) na Brdu pri Kranju podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Med prejemniki 14 zlatih priznanj so tudi inovatorji BSH Hišnih aparatov iz Nazarij in Gorenja iz Velenja ...

Arhiv: Plastika Skaza, Invel in Gorenje med zmagovalci izbora najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu

Na natečaju za delodajalce za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu so družbe iz SAŠA regije dosegle izjemen uspeh, saj so zmagale v štirih od šestih razpisanih kategorij ...

Arhiv: Upravni odbor SŠGZ odločno proti retroaktivnemu pristopu preverjanja upravičenosti davčnih olajšav

Upravni odbor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice je na 13. redni seji izrazil ostro nasprotovanje nesprejemljivi praksi finančne uprave pri preverjanju upravičenosti uveljavljanja davčnih olajšav za raziskave in razvoj …

Arhiv: Še tesnejše sodelovanje SAŠA inkubatorja in SŠGZ

S ciljem še tesnejšega sodelovanja pri spodbujanju podjetništva in razvoju človeških virov v regiji sta SAŠA inkubator in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) sklenila pogodbo o dolgoročnem sodelovanju.

Arhiv: Priprava državnega prostorskega načrta za hitro cesto Velenje-Šentrupert se nadaljuje

Iz informacije Ministrstva za okolje in prostor, objavljene v avgustovski številki revije Embalaža-okolje-logistika, izhaja, da se priprava državnega prostorskega načrta za hitro cesto Velenje-Šentrupert nadaljuje do sprejema na vladi decembra 2016.

Arhiv: Največji ubijalci produktivnosti, kreativnosti in motivacije zaposlenih

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je za Slovenijo razvidno, da je bolniška odsotnost zaposlenih predvsem posledica bolezni mišično-skeletnega sistema in vezivnega tkiva, poškodb in zastrupitev izven dela, bolezni dihal, duševnih in vedenjskih motenj ter poškodb in zastrupitev pri delu.

Arhiv: Ustvarjalnik vabi k sodelovanju mentorje mladih podjetnikov

Ustvarjalnik – pospeševalnik mladinskega podjetništva uči dijake, kako iz hobija ustvariti posel. To dosegajo preko mreže krožkov, na katerih izkušeni podjetniki pomagajo dijakom do njihovega prvega posla. V tem procesu se naučijo neprecenljivih veščin, s katerimi gredo lažje skozi življenje.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.