Arhiv: Aktualni razpisi

V sodelovanju s podjetjem TIKOPRO d.o.o. Vam posredujemo aktualne razpise.

Arhiv: Sodelovanje Finančnega urada Velenje in SŠGZ kot primer dobre prakse

V sklopu obiska Vlade RS v Savinjski regiji je delegacija ministrstva za finance na čelu z državnim sekretarjem Tilnom Božičem obiskala Finančni urad Velenje in se ob tej priložnosti srečala tudi s predstavniki sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ.

Arhiv: Zbornično zrcalo - april 2017

Objavljamo video povzetek aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije, ki jih je kamera zabeležila v mesecu aprilu ...

Arhiv: Kako izboljšati sodelovanje visokošolskih zavodov z gospodarstvom

V sklopu vladnega obiska v Savinjski statistični regiji je na sedežu SŠGZ v Velenju potekalo srečanje s predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, katerega osrednja tema so bila izhodišča za pripravo novega sistemskega zakona o visokem šolstvu.

Arhiv: Možnost nakupa nepremičnin v poslovni coni Stara vas v Velenju

Mestna občina Velenje je na spletni strani www.velenje.si objavila javni razpis za prodajo zemljišč v poslovni coni Stara vas v skupni izmeri 7.400 m2. Zemljišča, namenjena za nadaljnji razvoj podjetništva, prodajajo po ceni, ki je pod ocenjeno vrednostjo.

Arhiv: Boštjan Gorjup novi predsednik GZS

Arhiv: Prva pripravljalna dela za tretjo razvojno os že letos

V okviru vladnega obiska v Savinjski regiji je premier Miro Cerar povedal, da se bodo prva pripravljalna dela na trasi tretje razvojne osi na odseku med avtocesto in Velenjem začela že letos.

Arhiv: Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji

Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije je v sklopu obiska Vlade RS v regiji v sodelovanju s SŠGZ pripravilo posvet z naslovom Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji, ki je potekal v Podjetniškem centru Standard v Velenju.

Arhiv: Vrh malega gospodarstva: kaj prinaša digitalna prihodnost?

Gospodarska zbornica Slovenije organizira Vrh malega gospodarstva, na katerem bo predstavljena Mala DigitAgenda 2017, ki zajema 12 prednostnih ukrepov za hitrejšo digitalizacijo malih in srednjih podjetij.

Arhiv: Savinjsko-šaleško gospodarstvo v letu 2016 pozitivno

Po prvih podatkih AJPES-a je savinjsko-šaleško gospodarstvo po dveh letih neto izgube lani spet poslovalo pozitivno. Podatke o poslovanju za leto 2016 so oddale 1.103 gospodarske družbe in 1.553 samostojnih podjetnikov, ki so skupaj zaposlovali 17.278 delavcev in ustvarili 2,3 milijarde evrov prihodkov, od tega polovico na tujih trgih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.